Requirements specificeren: De workshop voor afstudeerders

Download hier > Requirements specificeren: De workshop voor afstudeerders




Doelgroep en doel
De workshop 'Requirements specificeren' is geschreven voor afstudeerders en hun begeleiders. Aan het einde van de workshop levert de afstudeerder een SRS, Software Requirements Specification in. De workshop geeft de begeleiders de mogelijkheid om de studenten te trainen en simultaan hun voortgang te evalueren. In hoeverre is de student bekwaam om software requirements te analyseren, te documenteren en te gebruiken voor het eigen afstudeerproject? Wat moet de student nog doen om het vereiste niveau te bereiken?

Software Requirements Specification
Een SRS, Software Requirements Specification, is een document waarin de requirements voor een te ontwikkelen of een te selecteren softwareproduct of systeem zijn omschreven. In je afstudeerproject onderzoek je de requirements voorafgaand aan of in de startfase van je project als software het eindproduct is van het project. De onderzochte requirements leg je vast in een SRS. De SRS dient dan als uitgangspunt voor het ontwerp, de code en de test van het softwareproduct. De SRS is ook één van de informatiebronnen die de afstudeercommissie kan gebruiken om jouw softwareproduct en technische communicatie te beoordelen.

De SRS is een levend document. Bij voortschrijdend inzicht kun je de SRS aanpassen, zodat deze goed genoeg is voor je afstudeerportfolio of als bijlage bij je scriptie.

Auteur
Hossein Chamani heeft ervaring in functies en rollen als hogeschooldocent, trainer, projectmanager, testmanager, network integrator en network manager. Sinds 2001 werkt hij als vakdocent bij de opleiding Informatica van Hogeschool Rotterdam. Daarnaast publiceert hij op het gebied van software testen en technische communicatie.

Populaire posts van deze blog

CleanText 2.1: De technische schrijfgids voor ICT’ers, coaches en trainers

Schrijfgids requirements